De achtertuin

Toen we hier kwamen wonen was de achtertuin nogal een wildernis. Er was weinig ruimte om echt te kunnen zitten en er was ook geen echte beschutting van de zon. Daarop besloten we de hele tuin opnieuw in te richten. Zo gingen de prachtige magnoliaboom en de sering naar de voortuin en haalden we alle overige planten en bestrating eruit. 

Er moest een overkapping komen, in eerste instantie een kleine waar alleen de loungeset een plekje zou krijgen. Echter hebben wij nogal een kleine tuin van 5,5 meter breed en 7 meter diep, dus om dan een kleine overkapping te doen zou een rommeltje worden. Vervolgens kwam ik met het idee om achter in de tuin de functies samen te voegen en een overkapping over de gehele breedte te plaatsen zodat je de diepte van de tuin behoud. De poort/deur is in de achterwand geplaatst en daarnaast plaatsen we een rolbaar meubel in de overkapping met een bbq erin die ook als buitenkeuken kan dienen. 

We kozen voor een lichtgrijze keramische bestrating, met aan de zijkanten verhoogde borders met verschillende soorten planten. Kortom: er zal nog veel input verwerkt worden op deze pagina, stay tuned! 


Reactie plaatsen

Reacties

Henk
3 jaar geleden

Mooi hoor. Prima gedaan.