Traprenovatie

Yes, there it is! Onze nieuwe trap! Of nou ja, nieuwe trap… onze oude trap is gerenoveerd. Maar eerlijk? Hij ziet er toch als nieuw uit? In deze blog neem ik je mee in de verschillende fases van de traprenovatie waar uiteindelijk dit het resultaat van is.

Wat een verschil he?! Maar wát een werk! Allereerst moest de oude bekleding eraf… dit betekende een paar dagen in de bende. Dus Finn heeft tussen kerst en oud & nieuw een paar dagen bij m’n ouders geslapen zodat ik aan de slag kon met de trap.

 

Dag 1
Wát een werk!! Ik heb een dag erover gedaan om de trap helemaal tapijtvrij te krijgen. Wat er niet af wilde was dat zwarte spul, een soort dempend materiaal. Maar dat was geen probleem vertelden ze bij TrapXpress. Gelukkig maar, want ook met een beitel kreeg ik het er niet af…
Dag 2
Deze dag stond in het teken van de hele trap schuren en eerste laag verf op het houtwerk, dus de wangen en de plinten. Wederom een hele lange dag, maar wel erg fijn dat ik het vooruitzicht had dat ik op dag 3 nog maar 1 laag verf op hoefde te brengen… (dacht ik..)
Dag 3
Toen het licht werd, zag ik dat er misschien toch nog wel een extra laag op moest. Zo geschiede. Die avond bedacht ik me dat ik ook nog wel even het nieuwe behangetje erop kon doen…

 

Het advies van TrapXpress was om een paar weken van te voren alles alvast te schilderen, zodat de verf goed kan uitharden. Dus was bovenstaande het uitzicht in de woonkamer voor een paar weken.

Het was nogal een dingetje om de afspraak te maken. Toen de vertegenwoordiger bij ons kwam in 2019, werd ons verteld dat de trap in 2019 nog gerenoveerd zou worden… Toen werd ik in december gebeld met de mededeling dat dit in april zou worden. Daar was ik het dus totaal niet mee eens, want we keken ontzettend uit naar onze traprenovatie. Toen kon er ineens wel een afspraak gemaakt worden voor januari 2020. Het werden er 2, eentje voor het dichttimmeren, en eentje voor het ‘bekleden’. Aftellen kon beginnen!

Op dinsdag 14 januari zou de trap dichtgemaakt worden. Om half 11 was er nog niemand… Toen heb ik gebeld en werd mij verteld dat er geen afspraak in de agenda stond. Wel heel apart want ik had een bevestigingsmail met beide data, zowel die van het dichtzetten als het bekleden. Ik zou teruggebeld worden. Uiteindelijk heb ik begin van de middag zelf weer gebeld, en toen werd mij verteld dat er niemand ging komen en dat ze alles die donderdag zouden doen. Lekker dan, daar neem je een dag voor vrij.

Donderdag 16 januari – DE DAG!
De heren waren lekker vroeg, 7.30. Ze begonnen met het dichtzetten van de trap, hiervoor moesten ze eerst een stuk van alle treden afzagen (dat was niet verteld door de vertegenwoordiger, want geen hak-/breekwerk, maar dus wel alles onder het stof!). Dit zijn echt dingen die je vooraf hoort te weten vind ik want dan zorg je dat alles afgedekt is. En daarbij, het geeft megaveel herrie, dus ik ben maar een stuk gaan wandelen met Finn. De buren waren er niet zo gelukkig mee, maar ja, alles voor een goed doel 😉

Begin van de middag zat de trap dicht, en konden de heren beginnen aan de bekleding. We hadden gekozen voor de kleur ‘champagne’, die nu niet meer in het assortiment zit. Maar dit was de kleur die we in ons hoofd hadden, dus werd er voor ons naar de fabriek gebeld en konden ze als uitzondering nog die kleur leveren, super dus!

Het werd een latertje voor de heren, want half 6 begonnen ze met afkitten. Achteraf gezien hadden ze dit echt beter op een andere dag nog kunnen doen, want bij het daglicht de volgende dag zag je dat de kit er niet mooi op zat. Ik heb TrapXpress gebeld en halverwege februari is er iemand geweest om dat te fixen. Nu zijn we er wel erg content mee!

Daar is ‘ie dan!! De volgende dag bij daglicht zagen we hoe het was geworden, en wat een plaatje is het!

Eindoordeel?
Qua vakwerk niks aan te merken, we zijn ontzettend blij met het eindresultaat! De organisatie is helaas wel een klein beetje een rommeltje. Waar ik vooral moeite mee had was dat er geen excuus kwam van TrapXpress over dat ze de eerste afspraak niet op waren komen dagen en dat ik vervolgens zelf nog weer moest bellen om te checken hoe het nou zat.. Dan begint het gewoon gelijk al niet helemaal lekker. Plus, we hoorden later dat het echt gebruikelijk is dat het dichtzetten van de trap normaal op een andere dag plaatsvindt, en dat het bekleden ook een dag in beslag neemt. Doet je dan dus afvragen of ze het dan niet te haastig hebben gedaan.


Maaaaar het eindresultaat ziet er prachtig uit, en dat is écht het belangrijkste!