Tijdens mijn zwangerschap van Finn fantaseerde ik er al over: een prachtig beeldje van mijn zwangere lichaam. Ik zocht op internet naar de mogelijkheden maar durfde gewoon niet. Achteraf had ik spijt, want na de bevalling miste ik het getrappel in m'n buik en m'n mooie buik. Toen ik zwanger raakte van Daaf wist ik het zeker: ik wilde deze keer sowieso een beeldje laten maken. Zou ik het niet doen, dan zou ik ook nooit weten of het echt zo "eng" zou zijn. Nou ik kan je vertellen, bij BellysSisters was het allesbehalve eng, sterker nog: het was een hele mooie en fijne ervaring en ik heb mij de gehele afspraak ontzettend op mijn gemak gevoeld. Ik ga je meenemen in het proces van BellySisters en wie zij zijn. BellySisters

BellySisters bestaat ondertussen uit 5 sisters (Maaike, Jacqueline, Astrid, Ellen en Daisy), maar toen ik er in december 2020 was bestond het team nog uit Maaike en Jacqueline. Een jaar eerder schreven zij zich in bij de Kamer van Koophandel en sindsdien zijn ze ontzettend gegroeid (ze hebben al meer dan 800 zwangere vrouwen gescand!!) en hebben recentelijk ook het concept BreastSisters gerealiseerd. 
Jacqueline is al jaren actief in de geboortezorg, en Maaike paste vroeger op de kids van Jacqueline. Toen Maaike zwanger was en ging bevallen, was Jacqueline bij Maaike haar bevalling. Op een bepaald moment is er daarna uit een gezamenlijke passie het concept van BellySisters geboren. 

Meer informatie over de Sisters vind je hier. 

 


De afspraak

De avond voordat Finn 2 werd had ik een afspraak gepland bij de dames in Alkmaar. Ik had mijn moeder meegenomen omdat zij het zo'n bijzonder en magisch iets vond dat ik mijn zwangere lichaam ging vastleggen. Bij aankomst werden we lief verwelkomt door beide dames en mochten we naar het kamertje waar eerst alles uitgelegd zou worden en daarna de scan zou plaatsvinden. 
Maaike deed mijn afspraak, dus met haar kwamen we in gesprek. Het werd een heel fijn en vertrouwd gesprek, Maaike legde alles helemaal uit, alle vragen die ik had kon ik stellen, ook over de onzekerheid die ik voelde. Ze nam al mijn zorgen weg, dat was echt ontzettend fijn. Op de tafel voor ons stonden alle modellen en soorten BellySisters, van de Basic Sister tot de Bronzen Sister, en dan in alle mogelijke varianten en formaten: Wat een keus!! Ik kon ze allemaal ervaren, en hoefde op dat moment nog niet direct een keuze te maken. Stiekem had ik al besloten dat ik voor de Bronzen Sister zou gaan, maar toch fijn dat het nog even mocht wachten. 

 

Na de kennismaking en het doorspreken van alle vragen was het tijd voor het scannen. Je mag je dan uitkleden en klaar gaan staan. Maaike stelde mij erg op mijn gemak en dat vond ik ontzettend fijn. Je staat daar toch wel in je nakie ;) Maar het scannen duurt maar 2 minuten en daarna gaan ze gelijk kijken of de scan gelukt is. Ik bewoog een beetje teveel met mijn bovenarm tijdens de scan, dus bij mij moest het even opnieuw. Geen enkel probleem gelukkig. Uiteindelijk is de scan dan klaar en die gaat Maaike dan met je bespreken. Onder andere hoe gedetailleerd je het beeldje wilt hebben. Als ik puur naar mijzelf kijk, dan vind ik het fijn om bijvoorbeeld de randjes bij m'n rug en billen weg te laten werken. Ook koos ik ervoor om mijn borsten wat effener te maken. 

Vervolgens kijk je samen nogmaals naar het resultaat op de computer voordat je je definitieve keuze maakt in soort materiaal en de maat van je beeldje. 

 


Over het algemeen heb je je afspraak bij BellySisters als je tussen de 33 en 36 weken van je zwangerschap (bij een tweeling of meerling-zwangerschap iets eerder in overleg). Ikzelf koos ervoor om het beeldje te laten maken bij 31 weken. Ik was namelijk bij Finn zo ontzettend rond bij 34 weken, dat ik dat nu niet zag zitten, vandaar dat ik nu wat eerder wilde. Je kunt dus helemaal zelf bepalen wanneer je je afspraak maakt, en als je het niet zeker weet, kun je altijd even overleggen. 

Na de afspraak duurt het 8 tot 12 weken totdat je beeldje klaar is, en je kunt er dan zelf voor kiezen om het te laten versturen of zelf op te halen. Ik wilde hem graag zelf ophalen, ook om de nieuwe locatie in Hoorn te bekijken (daar kun je ook baby-shoppen én een babyspa doen voor je baby'tje), maar helaas lukte het steeds niet door mijn drukke planning. Vandaar dat ik het beeldje thuisgestuurd kreeg. Met tranen in m'n ogen toen ik het beeldje openmaakte, wat ontzettend mooi en bijzonder. Het was zelfs nog mooier dan ik had gehoopt. 

 

Ik heb het prachtige beeldje eerst een tijd op ons hoofdbord gehad op de roze sokkel die ik erbij had gekocht ( je kunt ook kiezen voor ander materiaal of gewoon geen sokkel/voet). Echter wilde ik de vrouwelijkheid van het beeldje graag nog wat extra benadrukken, dus koos ik ervoor om een stolp te kopen met losse droogbloemen. Ik heb daar het beeldje ingezet en met klei een rand erachter gemaakt waar ik de droogbloemen ingezet heb. Daardoor ontstond een prachtig geheel wat de vrouwelijkheid van het beeldje nog duidelijker maakte. Toen de klei gedroogd was heb ik de glazen stolp eroverheen gezet zodat het geheel stofvrij en behouden blijft. Waar zou jij jouw beeldje bewaren? 

 


Deze blog kwam tot stand door een gedeeltelijke samenwerking met BellySisters. Ook als het geen samenwerking was geweest had ik sowieso het beeldje laten maken, zo'n prachtige herinnering om te koesteren. 

 

Voor meer informatie ga je naar www.bellysisters.nl - Je hebt al een beeldje vanaf 175 euro. 

 

Alle foto's in dit artikel zijn auteursrechtelijk beschermd. Deze mogen enkel gebruikt worden met toestemming van de auteur.