Droogbloemen in je interieur

Waar je tegenwoordig ook kijkt, bijna bij iedereen staat wel een prachtig boeket droogbloemen, hangt een krans met droogbloemen (klik hier voor de krans die ik maakte) of heeft een bos pampaspluimen staan. Zo ook bij ons in huis. Sterker nog, ik heb van alle voorgenoemde soorten wel iets in huis staan.. 
Ik ga jullie zometeen iets meer vertellen over de mooie droogbloemen en boeketten van BLOOMBLOOM, maar allereerst over droogbloemen zelf en het onderhoud ervan. 


Zoals ik al aangaf zijn droogbloemen niet meer weg te denken uit ons interieur.  Niet alle bloemen zijn geschikt als droogbloemen, de bloemen die je ziet op de website van BLOOMBLOOM zijn dus speciaal geselecteerd en gedroogd. Het drogen gebeurd op verschillende manieren, waaronder bijvoorbeeld het op de kop laten drogen en ze aan de lucht laten drogen. 
Het voordeel van droogbloemen is dat ze maandenlang, en soms zelfs jarenlang mooi kunnen blijven. Zelf spray ik ze licht in met haarlak als ik ze binnen krijg, om ze daarna zo nu en dan met de föhn even stofvrij te blazen (zachte stand). 

 Droogbloemen kun je dus op verschillende manieren terug laten komen in je interieur:

  • Als boeket op vaas (zoals de afbeelding hierboven);
  • Als krans met droogbloemen, zie de droogbloemenDIY-blog die ik hierover maakte; 
  • In blokjes of een rondje beton waar je losse droogbloemen in steekt; 
  • Je zou ze ook in een schuimblok kunnen steken en er een stolp overheen kunnen zetten. 

 


Bij BLOOMBLOOM.nl kun je terecht voor zowel boeketten droogbloemen, die zijn vooraf al samengesteld. Maar ook losse droogbloemen en de bijbehorende accessoires scoor je bij BLOOMBLOOM. Een bijpassende vaas is zo gevonden. Op die manier scoor je een complete set voor je interieur. Of ook heel leuk: geef een bos 'eeuwige' bloemen cadeau! 

Zowel voor de kleurliefhebbers als de liefhebbers voor de meer neutrale tinten is er erg veel keus! Ik koos zelf voor een neutraal boeket, die zowel in elke ruimte mooi tot recht komt. 

 

 


Zo maakte ik dus ook een hele mooie krans, ook met bloemen van BLOOMBLOOM.nl - die scoor je via deze link. Hier in huis hebben we dus erg veel droogbloemen, nu ben ik ook wel benieuwd waar jullie ze hebben en wat je ermee gedaan hebt. 


Deze blog is geschreven in samenwerking met BLOOMBLOOM.nl.