DIY - Een zwevend bureau

Nu we allemaal massaal thuiswerken is het fijn als je een goede werkplek hebt. Voor mij is dit met mijn contract van 36 uur echt cruciaal, een fijne werkplek waar je ook je videocalls relaxed kunt uitvoeren en ook het nodige typewerk. 

Een fijne werkplek begint met een goed bureau. Echter kon ik niets vinden wat volledig naar mijn wens was. Dus besloot ik dat het weer tijd was voor een leuke DIY. Ik kwam op de website van OPMAATZAGEN.nl terecht https://www.OPMAATZAGEN.nl/ - dé online zagerij. Ontzettend veel keus, maar mijn oog viel op massief eiken. Alles kan op maat gemaakt worden, dus helemaal ideaal aangezien ik het bureau voor het raam precies tussen de muren wilde. Ik bestelde een eikenhouten plaat van 190 centimeter breed en 65 centimeter diep. De levertijd was twee weken, dus in die tussentijd kon ik mooi de werkkamer verder afmaken met een mooi laminaat en gaaf fotobehang. 

De avond voor de levering kreeg ik een bericht van de koerier dat ik de volgende ochtend de bestelde plaat geleverd zou krijgen. Het regende pijpenstelen, maar mijn plaat was goed ingepakt en werd droog bij mij in de hal geleverd. 

Eenmaal uitgepakt zag ik hoe gaaf en mooi het blad was, en ook de geur van vers hout was heerlijk. Belangrijk om het blad binnenshuis te houden tot je het gaat gebruiken, want anders heb je het risico op kromtrekken door temperatuur- en vochtigheidsverschillen. 
Tevens moet je het blad nog behandelen, echter koos ik enkel voor het volledig opschuren van het blad en om de randen enigszins rond te schuren. 

Leuk al die achtergrondinformatie, maar hoe heb ik het nou uiteindelijk gedaan? Komt 'ie:

DIY - stappenplan

 1. Zorg dat je het blad goed voorbewerkt, check hiervoor ook de website van OPMAATZAGEN.nl. Ik koos er dus voor om het blad volledig op te schuren en af te ronden. Mogelijk dat ik op een later moment nog een olie eroverheen doe
 2. Indien van toepassing: teken uit waar inkepingen moeten komen. In mijn geval had ik aan beide zijden namelijk meerdere buizen. Nadat ik dit had uitgetekend op het eiken blad heb ik dit met de decoupeerzaag eruit gezaagd. 
 3. Vervolgens heb ik de draagconstructie voor het bureau gemaakt. Aan beide zijden op de muur heb ik een draagbalk gemaakt, maar omdat het een vrij zwaar blad is, heb ik ook over de volledige breedtes 2 balken geplaatst ter stevigheid. 
 4. Vervolgens heb ik samen met m'n man het blad geplaatst, met twee personen is echt aan te raden in verband met het gewicht van het blad. 
 5. En tadaa! Het inrichten kan beginnen! 

Benodigdheden:

 • Massieve eikenhouten plaat (of andere massieve plaat)
 • Houten balken voor de draagconstructie
 • Schuurpapier
 • Potlood
 • Duimstok (of ander meetlint)
 • Decoupeerzaag
 • Klopboormachine (voor het boren in de muren)
 • Accuboormachine of schroevendraaier
 • Schroeven + Pluggen voor het draagsysteem van het bureau 

 

Voor het snelste en beste resultaat voer je deze DIY gedeeltelijk uit met 2 personen 

Deze DIY-blog werd mede mogelijk gemaakt door OPMAATZAGEN.nl, dé online Zagerij